SMĚRNICE Č. 1/2015‚ AKTUAL. 2017

 

SMĚRNICE O PŘEVODU DRUŽSTEVNÍHO BYTU NEBO NEBYTOVÉHO PROSTORU DO OSOBNÍHO  VLASTNICTVÍ

Organizace: Stavební bytové družstvo ve Studénce – Butovicích.

Číslo:

1/2015

Označení:

Směrnice

Zpracoval:

Ing. Miroslav Růžička

Kontroloval:

Ing.  Alois Demel,

 Bohuslav Pelc

Přílohy:

Žádné

Počet stran:

1

Datum aktualizace:

28.6.2017

Vydává:

Představenstvo SBD

Tato směrnice nahrazuje stávající směrnici 2/1999

 

1/ Každý člen SBD Studénka-Butovice, uživatel družstevního bytu nebo nebytového prostoru  (garáže a podobně)  má právo na  jejich převod   do osobního vlastnictví po podání příslušné žádosti a splnění následujících podmínek:

a)   Byty do osobního vlastnictví budou převáděny pouze těm žadatelům, kteří jsou členy bytového družstva a kteří v těchto bytech bydlí, kterých se žádost převodu týká, trvale bydlí minimálně 3 roky. 

b)    podání žádosti (Dohoda o převodu vlastnictví družstevního bytu) a zaplacení příslušného poplatku včetně platné DPH, a to  do 31.3.  daného roku.

c)  uhrazení veškerých pohledávek, které na převáděném bytě, nebytovém prostoru  (garáži a podobně)   váznou,  jako jsou anuita, úvěry, dluhy na nájmu, faktury atd., a to do doby převodu do osobního vlastnictví.

d)   užívá pouze jeden družstevní  byt nebo nebytový prostor a případný další družstevní byt nebo nebytový prostor získaný děděním, převodem členského podílu anebo z pozůstalostního řízení, převede na nového uživatele anebo pronajme.

2/ Protože původní ustanovení o převodu bytu do osobního vlastnictví (zákon 72/1994 Sb.) bylo stanoveno pro převod jednoho konkrétního družstevního  bytu nebo nebytového prostoru pro konkrétního uživatele,  není možné převádět další družstevní byty nebo nebytové prostory do osobního vlastnictví na téhož uživatele.                                                                                                                 

SBD Studénka-Butovice chce tímto zamezit vyvádění majetku z  bytového družstva. 

3/ Převody družstevního bytu nebo nebytového prostoru  (garáže a podobně) do vlastnictví nebudou   povoleny nečlenům SBD Studénka-Butovice.

 

 

 

Tato směrnice nabývá platnosti datem vydání tj. 16. února 2015 včetně její aktualizace ze dne 28.6.2017.